Kada ogladnite u periodu između obroka, veoma je važno čime ćete “zavarati” želudac. Naime, neke namirnice će, umesto da vas zasite, učiniti vaš stomak još više gladnim!

Neki od njih deluju bezopasno, čak i zdravo, ali zapravo od sledećih 5 definitivno ne postoji lošiji izbor ako želite da sačuvate liniju i zdravlje!

1. Veštački šećeri

Sa njima su sva čula zadovoljena, ali mozak nije. Ove supstance ostavljaju telo da vapi za hranom još više nego što je bio slučaj pre nego što ste pojeli slatkiš.

2. Sokovi

Deluje kao odlična, zdrava alternativa u odnosu na energetska i gazirana pića. Ali, kada isciedite voćku, uzećete samo njen šećer, a vlakna ćete baciti zajedno sa korom. Šećer u krvi će skočiti, insulin će poludeti u pokušaju da obradi toliku količinu šećera, a vi ćete ostati umorni i gladni.

3. Brza hrana

Svima nam je dobro poznato da brza hrana nema da nam ponudi ništa dobro, osim ukusa. Puna je soli, trans masti i veštačkih dodataka. So će vas nadimati, trans masti će učiniti da vaše telo ne prepozna kada mu je dosta hrane… A još ćete već za sat vremena ponovo “umirati” od gladi.

4. Beli hleb

Ugljeni hidrati u belom hlebu su samo pola problema. Telo ovu namirnicu tretira kao ogroman priliv šećera. Efekat je isti kao i kod sokova i slatkiši.

5. Čips

Budući da je poznat po svojoj hrskavosti i neodoljivo slanom ukusu, teško je reći ne jednom čipsu… Ili njih dvadeset! Slane grickalice možda ne izgledaju kao nešto loše, ali pošto su pune ugljenih hidrata i šećera, insulin se oslobađa, šećer u krvi pada, a vi opet ostajete gladni. Zbog neverovatne količine soli koju sadrži, verovatno ćete biti i veoma žedni, što telo često tumači kao glad, pa umesto da uzmete čašu vode, opet ćete posegnuti za hranom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Stil.kurir.rs