Nikada brže nećete napraviti ručak, još ako ga poslužite sa savršeno pripremljenim pirinčem, svi će hvaliti vaše umeće. Ako niste raspoloženi za komplikovana jela koja iziskuju puno truda, vi onda za manje od pola sata napravite odličan obrok. 

Piletina kada se pripremi sa ovim kremastim sosom ima tako sočan ukus da će svi olizati tanjire. Posle ovako ukusnog i brzog obroka spremite i jednostavan desert koji se ne peče

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pilećeg bujona 
  • 1 šolja pavlake za kuvanje 
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašičica limunove korice
  • 2 kašike mirođije 

Pripema:

Na ulju i puteru ispržite meso, po 5 minuta sa obe strane. Zatim izvadite meso iz tiganja i stavite seckani beli luk. Dodajte bujon, pavlaku za kuvanje, limunov sok i koricu, kao i seckanu mirđiju. Kuvajte 5 minuta, pa vratite meso. Kada se sos zgusne gotovo je.