Kako biste dobili ukusnu i hrskavu piletinu potrebna vam je samo kesa za zamrzivač. U nju ubacite sve sastojke, dobro protresite da se sjedine i onda ispecite. Ovako pripremljenu piletinu možete da poslužite za ručak sa pire krompirom, ili nekom salatatom, ali takođe i kao mini zalogajte kada je neka proslava u pitanju. Ako služite na proslavama onda napravite i sos koji se fantastično slaže sa piletinom.
Još jedan umak koje se odlično slaže sa pohovanom hranom je japanski majonez, a ovde pročitajte kako da ga spremite.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznih pahuljica
- 1 jaje
- so
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- malo svežeg peršuna
Priprema:
U kesu za zamrzivač stavite pahuljice, zatvorite kesu, pa ih oklagijom usitnite. Dodajte brašno, sos, začinsku papriku i beli luk, zatvorite i malo protresite kesu. Zatim dodajte piletinu seckanu na trake i umućeno jaje. Dobro protresite kesu da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodaje malo sve seckanog peršuna i opet promešajte. Izvadite meso i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem