Kako biste dobili ukusnu i hrskavu piletinu potrebna vam je samo kesa za zamrzivač. U nju ubacite sve sastojke, dobro protresite da se sjedine i onda ispecite. Ovako pripremljenu piletinu možete da poslužite za ručak sa pire krompirom, ili nekom salatatom, ali takođe i kao mini zalogajte kada je neka proslava u pitanju. Ako služite na proslavama onda napravite i sos koji se fantastično slaže sa piletinom

Još jedan umak koje se odlično slaže sa pohovanom hranom je japanski majonez, a ovde pročitajte kako da ga spremite. 

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea 
  • 100 g brašna 
  • 100 g kukuruznih pahuljica 
  • 1 jaje 
  • so
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • malo svežeg peršuna 

Priprema:

U kesu za zamrzivač stavite pahuljice, zatvorite kesu, pa ih oklagijom usitnite. Dodajte brašno, sos, začinsku papriku i beli luk, zatvorite i malo protresite kesu. Zatim dodajte piletinu seckanu na trake i umućeno jaje. Dobro protresite kesu da se svi sastojci sjedine. Na kraju dodaje malo sve seckanog peršuna i opet promešajte. Izvadite meso i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 15 minuta.