Japanski majonez, koji se često naziva i kewpie prema poznatom proizvođaču, za razliku od običnog ima više ukusa, kremastiji je i sadrži nešto manje kiseline.
U pripremi se ne koriste cela jaja, nego samo žumanci, kao i blago pirinčano sirće koji daje slatku notu, ali možete ga zameniti jabukovim. Ponekad se japanski majonez može kombinovati sa pikantnim začinima ili vasabijem.
Sastojci:
- 1 žumance
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašičica limunovog soka
- 1/2 kašike senfa
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašičice soli
- 100 ml biljnog ulja
Priprema:
U staklonoj posudi razbijte jaje i zatvorite, pa prebacite u veću posudu sa vodom zagrejanom na 60-70°C i ostavite 5 minuta. Zatim odvojite žumance od belanca.
Žumanac prebacite u posudu, pa dodajte sve sastojke osim ulja. Promešajte, pa prebacite u blender. Postepeno dodajte malu količinu ulja kratko blendirajući sve dok ne dobijete kremastu smesu.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.