Japanski majonez, koji se često naziva i kewpie prema poznatom proizvođaču, za razliku od običnog ima više ukusa, kremastiji je i sadrži nešto manje kiseline.
U pripremi se ne koriste cela jaja, nego samo žumanci, kao i blago pirinčano sirće koji daje slatku notu, ali možete ga zameniti jabukovim. Ponekad se japanski majonez može kombinovati sa pikantnim začinima ili vasabijem.
Sastojci:
- 1 žumance
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 1 kašičica limunovog soka
- 1/2 kašike senfa
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašičice soli
- 100 ml biljnog ulja
Priprema:
U staklonoj posudi razbijte jaje i zatvorite, pa prebacite u veću posudu sa vodom zagrejanom na 60-70°C i ostavite 5 minuta. Zatim odvojite žumance od belanca.
Žumanac prebacite u posudu, pa dodajte sve sastojke osim ulja. Promešajte, pa prebacite u blender. Postepeno dodajte malu količinu ulja kratko blendirajući sve dok ne dobijete kremastu smesu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus