Sjajno ide kao namaz na bruskete, tost, ili raženi hleb. A može da se jede i uz meso ili mlade krompiriće.
Sastojci:
- 1 veći krastavac (ili 2 manja)
- 250 grama švapskog sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- 3 kašike pečenog susama
- malo sušene ili grančica sveže mirođije
- so, šareni biber
Priprema:
Krastavac izrendati, posoliti i ostaviti kratko da pusti vodu. U suvom tiganju ispržiti susam dok ne dobije tamno braon boju. Pomešati sir i pavlaku. Dodati im krastavac, izgnječen beli luk, susam, mirođiju, so i biber. Sjediniti dobro i ostaviti u frižider da se prohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus