Sjajno ide kao namaz na bruskete, tost, ili raženi hleb. A može da se jede i uz meso ili mlade krompiriće.

Sastojci:

  • 1 veći krastavac (ili 2 manja)
  • 250 grama švapskog sira
  •  2 kašike kisele pavlake
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike pečenog susama
  • malo sušene ili grančica sveže mirođije
  • so, šareni biber

Priprema:

Krastavac izrendati, posoliti i ostaviti kratko da pusti vodu. U suvom tiganju ispržiti susam dok ne dobije tamno braon boju. Pomešati sir i pavlaku. Dodati im krastavac, izgnječen beli luk, susam, mirođiju, so i biber. Sjediniti dobro i ostaviti u frižider da se prohladi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Livija Hajdu