Sjajno ide kao namaz na bruskete, tost, ili raženi hleb. A može da se jede i uz meso ili mlade krompiriće.
Sastojci:
- 1 veći krastavac (ili 2 manja)
- 250 grama švapskog sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- 3 kašike pečenog susama
- malo sušene ili grančica sveže mirođije
- so, šareni biber
Priprema:
Krastavac izrendati, posoliti i ostaviti kratko da pusti vodu. U suvom tiganju ispržiti susam dok ne dobije tamno braon boju. Pomešati sir i pavlaku. Dodati im krastavac, izgnječen beli luk, susam, mirođiju, so i biber. Sjediniti dobro i ostaviti u frižider da se prohladi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Livija Hajdu
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno