Odličan obrok bez mesa za sve ljubitelje povrća. A ukoliko baš ne možete bez mesa u ovaj rižoto možete dodati i propržene kobasice ili ga možete poslužiti kao prilog uz grilovanu piletinu. Najbolja stvar kod kod ovog jela je ta što ćete isprljati samo jednu šerpu za pripremu ručka.
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 300 g pečuraka po želji
- 50 g parmezana
- čaša belog vina
- 1,2 l mesnog ili povrćnog bujona
- 1 manji luk
- komadić maslaca
- so i biber
- peršun
- ulje
Priprema:
U šerpi zagrejte malo ulja, pa izdinstajte seckani crni luk. Dodajte zatim iseckane pečurke, pa sve zajedno malo upržite. Zatim u šerpu dodajte pirinač i mešajte lagano jedan minut. Zatim dodajte čašu belog vina i krčkajte dok alkohol ne ispari. Zatim malo po malo dodajte bujon uz često mešanje. Kada pirinač upije svu tečnost dodajte još. Tako dok ne utrošite sav bujon i pirinač ne bude skuvan.
Pri kraju kuvanja u pirinač dodajte komadić maslaca i parmezan, posolite i pobiberite po želji, a sve zajedno ukrasite s malo svežeg peršuna. Poslužite toplo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus