Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

ZA HRSKAVU KORICU NA KROMPIRU PRE PEČENJA MORATE DA URADITE OVO: Rezultat je odličan prilog uz bilo koje meso

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan.

Izvor: Printscreen/Youtube/매일맛나 delicious day

Saznajte kako da klasičan pečeni krompir podignete na nivo iznad, i učinite hrskavijim i ukusnijim! Potrebno je za nijansu više rada, vreme pripreme je isto, a rezultat mnogo bolji!

Ukoliko ste ljubitelji mladih krompirića evo kako njih da pripremite.

Sastojci:

  • 700g krompira 
  • 600ml vode 
  • so, biber, peršun, tucana paprika
  • 5 kašika maslinovog ulja 
  • 4 kašike rastopljenog nesoljenog putera
  • 2 kašike kukuruznog skroba u prahu 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na četvrtine. Stavite u dublji tiganj ili šerpu, nalijte vodu i dodajte so. Kuvajte poklopljeno 10 minuta. Zatim vodu procedite a krompir pobiberite. Dodajte kukuruzni skrob i malo tucane paprike i pomešajte.

Pomešajte maslinovo ulje i rastopljen puter pa polovinom te mešavine podmažite vatrostalnu posudu. Rasporedite krompir pa preko njega prelijte ostatak mešavine ulja i putera. Ubacite u zagrejanu rernu na 230 stepeni i pecite 30-40 minuta. Ukoliko volite hrskavije ostavite u rerni duže. Pospite peršunom i služite.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti