Saznajte kako da klasičan pečeni krompir podignete na nivo iznad, i učinite hrskavijim i ukusnijim! Potrebno je za nijansu više rada, vreme pripreme je isto, a rezultat mnogo bolji!

Ukoliko ste ljubitelji mladih krompirića evo kako njih da pripremite.

Sastojci:

  • 700g krompira 
  • 600ml vode 
  • so, biber, peršun, tucana paprika
  • 5 kašika maslinovog ulja 
  • 4 kašike rastopljenog nesoljenog putera
  • 2 kašike kukuruznog skroba u prahu 

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na četvrtine. Stavite u dublji tiganj ili šerpu, nalijte vodu i dodajte so. Kuvajte poklopljeno 10 minuta. Zatim vodu procedite a krompir pobiberite. Dodajte kukuruzni skrob i malo tucane paprike i pomešajte.

Pomešajte maslinovo ulje i rastopljen puter pa polovinom te mešavine podmažite vatrostalnu posudu. Rasporedite krompir pa preko njega prelijte ostatak mešavine ulja i putera. Ubacite u zagrejanu rernu na 230 stepeni i pecite 30-40 minuta. Ukoliko volite hrskavije ostavite u rerni duže. Pospite peršunom i služite.