Ako vam je piletina suva i ne znate na koji način da je pripremite da bude sočna, onda je ovo pravi izbor za vas. Rolovani pileći file sa sočnim filom koji curi učiniće da meso bude preukusno.
Ovaj ručak svi vole, tanjiri ostaju prazni, a stomaci puni.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- so, crni biber
- 150 g svežeg sira
- 1 jaje
- malo peršuna i mirođije
- 70 g kačkavalja
- 1 čen belog luka
- kašika majoneza
Priprema:
File isecite na tanke šnicle pa ih malo istucite čekićem za meso. Zatim posolite i pobiberite. U posebnoj činiji izdrobite sir, dodajte jaje pa dobro umešajte, ubacite peršun i mirođiju, rendan kačkavalj, rendan beli luk i kašiku majoneza pa sve lepo promešajte. Podmažite uljem pleh u kom ćete peći. Sada uzmite fil koji ste napravili i stavite preko svakog filea po malo i urolajte. Kada složite u pleh premažite meso majonezom i dodajte malo rendanog kačkavalja. Pecite 30 min na 200 stepeni.
U galeriji pogledajte proces pripreme
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus