Ako vam je piletina suva i ne znate na koji način da je pripremite da bude sočna, onda je ovo pravi izbor za vas. Rolovani pileći file sa sočnim filom koji curi učiniće da meso bude preukusno. 

Ovaj ručak svi vole, tanjiri ostaju prazni, a stomaci puni.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa 
  • so, crni biber
  • 150 g svežeg sira
  • 1 jaje
  • malo peršuna i mirođije
  • 70 g kačkavalja
  • 1 čen belog luka 
  • kašika majoneza

Priprema:

File isecite na tanke šnicle pa ih malo istucite čekićem za meso. Zatim posolite i pobiberite. U posebnoj činiji izdrobite sir, dodajte jaje pa dobro umešajte, ubacite peršun i mirođiju, rendan kačkavalj, rendan beli luk i kašiku majoneza pa sve lepo promešajte. Podmažite uljem pleh u kom ćete peći. Sada uzmite fil koji ste napravili i stavite preko svakog filea po malo i urolajte. Kada složite u pleh premažite meso majonezom i dodajte malo rendanog kačkavalja. Pecite 30 min na 200 stepeni.

U galeriji pogledajte proces pripreme

Printscreen/Youtube/Simple recipe Rolovana piletina iz rerne.