Da li postoji osoba koja ne voli pohovanu piletinu? Sada isprobajte potpuno novi način pohovanja. Ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle nego marinirajte piletinu u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljajte u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka. A ako poslužite sa hrskavim pomfritom dobićete ručak kojem niko neće moći da odoli. Služite sa salatom po izboru.
A ako želite da se počastite nečim slatkim posle ovako fenomenalnog obroka, napravite tortu sa kokosom i vanila filom.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 ml soja soa
- so, biber, začinska paprika
- 3 tost hleba
- malo svežeg peršuna
- 1 kašičica limunove kore
Priprema:
Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine. Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte nekih sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus