Da li postoji osoba koja ne voli pohovanu piletinu? Sada isprobajte potpuno novi način pohovanja. Ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle nego marinirajte piletinu u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljajte u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka. A ako poslužite sa hrskavim pomfritom dobićete ručak kojem niko neće moći da odoli. Služite sa salatom po izboru.
A ako želite da se počastite nečim slatkim posle ovako fenomenalnog obroka, napravite tortu sa kokosom i vanila filom.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 ml soja soa
- so, biber, začinska paprika
- 3 tost hleba
- malo svežeg peršuna
- 1 kašičica limunove kore
Priprema:
Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine. Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte nekih sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem