Piletinu ste jeli na razne načine i svaka priprema je zahtevala neki prilog sa strane. Da li je to pire krompir, pirinač, makarone ili salata, a sada vam treba samo parče hleba. Ovako pripremljena piletina je toliko ukusna i sočna, a za pripremu vam treba 10 minuta + pečenje. Pomešajte belo meso sa ostalim sastojcima i zapecite. Možete da napravite i domaći hleb koji ćete vreo poslužiti sa jelom.
A posle ovako ukusnog oborka poslužite brzinski kolač koji se ne peče.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- začinska paprika, so, biber
- 20 ml ulja
- 5 jaja
- 150 g kisele pavlake
- malo bosiljka
- 150 g sira
- 50 g maslina
- 100 g paradajza
- malo peršuna
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa začinite. Dodajte ulje i lepo promešajte. Jaja umutite i pomešajte sa pavlakom. I tu smesu začinite, pa sipajte preko mesa. Stavite u vatrostalnu posudu. Preko stavite rendani sir i secakni paradajz. Dodajte seckane masline i peršun. Pecite na 180°C nekih pola sata.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem