Piletinu ste jeli na razne načine i svaka priprema je zahtevala neki prilog sa strane. Da li je to pire krompir, pirinač, makarone ili salata, a sada vam treba samo parče hleba. Ovako pripremljena piletina je toliko ukusna i sočna, a za pripremu vam treba 10 minuta + pečenje. Pomešajte belo meso sa ostalim sastojcima i zapecite. Možete da napravite i domaći hleb koji ćete vreo poslužiti sa jelom. 

A posle ovako ukusnog oborka poslužite brzinski kolač koji se ne peče

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • začinska paprika, so, biber 
  • 20 ml ulja 
  • 5 jaja 
  • 150 g kisele pavlake 
  • malo bosiljka 
  • 150 g sira
  • 50 g maslina
  • 100 g paradajza
  • malo peršuna

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa začinite. Dodajte ulje i lepo promešajte. Jaja umutite i pomešajte sa pavlakom. I tu smesu začinite, pa sipajte preko mesa. Stavite u vatrostalnu posudu. Preko stavite rendani sir i secakni paradajz. Dodajte seckane masline i peršun. Pecite na 180°C nekih pola sata.