Pripremljenu na ovaj način svi će zavoleti boraniju.
Boraniju mnogi ne vole, ali ako je spremite na sledeći način sigurno će je zavoleti. Nećete morati da provedete mnogo vremena kraj šporeta, a zadivićete ukućane ovim sočnim receptom za ručak. Poslužite boraniju uz piletinu ili svinjske šnicle.
Sastojci:
- 500 g boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 2 paradajza
- 4 čena belog luka
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- so, biber
- 1 kašičica ml crvene paprike
- ulje
- peršunov list
- slanina
Priprema:
U šerpi ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.
Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko , pavlaku i kačkavalj izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine.
Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.