Koh je kolač koji se pravi od griza i preliva se vrelim zašećerenim mlekom. Zašto sada ne biste podigli pravljenje ovog kolača na viši nivo i spremili dvobojni koh fantastičnog ukusa. Obično se služi hladan, zato je idealan za leto. Verujte nam, nećete se pokajati.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • korica limuna
  • 300 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • šećer po želji za mleko

Priprema:

Umutiti jaja, dodati griz, brašno, koricu limuna i sve izjednačiti. Odvaditi 1/3 testa pa dodati kakao i izjednačiti. Manji kalup za kuglof premazati uljem i posuti brašnom. Slagati naizmenično beli pa čokoladni deo. Protresti. Peći na 200 stepeni oko 20-30 min.

 Skuvati mleko, zasladiti po želji, dodati 1 vanilin šečer pa kad provri preliti kolač. Seći prohlađen.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja