Koh je kolač koji se pravi od griza i preliva se vrelim zašećerenim mlekom. Zašto sada ne biste podigli pravljenje ovog kolača na viši nivo i spremili dvobojni koh fantastičnog ukusa. Obično se služi hladan, zato je idealan za leto. Verujte nam, nećete se pokajati.
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
- korica limuna
- 300 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- šećer po želji za mleko
Priprema:
Umutiti jaja, dodati griz, brašno, koricu limuna i sve izjednačiti. Odvaditi 1/3 testa pa dodati kakao i izjednačiti. Manji kalup za kuglof premazati uljem i posuti brašnom. Slagati naizmenično beli pa čokoladni deo. Protresti. Peći na 200 stepeni oko 20-30 min.
Skuvati mleko, zasladiti po želji, dodati 1 vanilin šečer pa kad provri preliti kolač. Seći prohlađen.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus