Švedski kolač koji je dobio naziv po svojoj lepljivoj strukuri. Od sastojaka samo osnovno... puter, šećer, jaja, kakao i brašno! Uglavnom ono što uvek imate kod kuće. Ako biste ga ipak zakomplikovali dodajte malo orašastih plodova. Bez obzira na neprivlačno ime, to je sasvim sigurno jedan od najjednostavnijih, najjeftinijih i najbržih deserata.
Isprobajte recept i za švedsku pogaču.
Sastojci:
- 100 g putera
- 10 kašika šećera
- Kašičica arome od vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike kakao praha
- 2 jaja
Priprema:
Istopite puter pa umešajte šećer. Kada se malo rashladi dodajte jaja i aromu vanile. Sipajte u brašno i kakao, i sve ručno žicom izmešajte. Izlijte u kalup za pečenje (ako nije silikonski, stavite pek papir). Na 180c pecite kolač ravno 15 minuta. Možete ga filovati karamelom i poslužiti uz sladoled. Ukoliko želite precizno isečene parčiće, ohladite ga.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus