Švedski kolač koji je dobio naziv po svojoj lepljivoj strukuri. Od sastojaka samo osnovno... puter, šećer, jaja, kakao i brašno! Uglavnom ono što uvek imate kod kuće. Ako biste ga ipak zakomplikovali dodajte malo orašastih plodova. Bez obzira na neprivlačno ime, to je sasvim sigurno jedan od najjednostavnijih, najjeftinijih i najbržih deserata.

Isprobajte recept i za švedsku pogaču.

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 10 kašika šećera
  • Kašičica arome od vanile
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 jaja

Priprema:

Istopite puter pa umešajte šećer. Kada se malo rashladi dodajte jaja i aromu vanile. Sipajte u brašno i kakao, i sve ručno žicom izmešajte. Izlijte u kalup za pečenje (ako nije silikonski, stavite pek papir). Na 180c pecite kolač ravno 15 minuta. Možete ga filovati karamelom i poslužiti uz sladoled. Ukoliko želite precizno isečene parčiće, ohladite ga.

Izvor: Nismo kod kuće