Od svega nekoliko standardnih namirnica napravite novu ispeltenu pogaču.
Sastojci:
- ½ kg brašna
- 1 šolja mlake vode
- ½ kvasca
- malo soli
- 2 jajeta
Za premazivanje:
- malo margarina
- žumance
Pripema:
U mlakoj vodi rastopite kvasac. Ostavite da naraste, pa u posudi pomešajte brašno sa kvascem, pa dodajte so i umućena jaja. Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da naraste. Zatim premesite i ostavite još malo da narasta.
Testo podelite na 3 dela. Svaki deo razvucite oklagijom što tanje. Premažite margarinom i uvijte kao rolat. Od ova tri rolata napravite pletenicu, savijte u krug, premažite umućenim žumancetom i pecite na 220ºC. Možete posuti i sa susamom ako želite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus