Nakon ovog recepta nećete kupovati hleb već ćete ga praviti kod kuće.
Za testo
- mleko - 250 ml
- brašno - 300 g
- svež kvasac - 20 g
- so - 1 kašičica
- šećer - 1 kašičica
- ulje - 2 kašike
- maslac - 1 kašika
Za premazivanje:
- maslac - 1 kašika
- žumanca - 1 komad
Priprema:
Kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu. Dodati šećer, mlako mleko, uje, so, brašno i zamesiti testo. U testo, na sredinu, staviti 1 kašiku maslaca, lepo premesiti i staviti u posudu. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 3 dela. Svaki deo premesiti formirajući loptice. Prekriti ih providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 5 minuta.
Uzeti jednu lopticu, razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati otopljenim maslacem. Preklopiti prvo levu stranu, zatim desnu, potom gornju i na kranju preklopiti donju stranu testa. Tako uraditi i sa preostale 2 loptice.
Prekriti ih providnom prijanjajućom foljjim i ostaviti da odstoje 10 minuta.
Zatim ih opet razviti oklagijom, urolati i dobro zatvoriti krajeve.
Sve tri rolnice staviti u pleh obložen pek-papirom, prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 10 minuta.
Premazati ih otopljenim maslacem i oštrim nožem izreckati na nekoliko mesta.
Ostaviti da odstoje 20 minuta.
Za to vreme uključiti rernu i zagrejati na 250 stepeni.
Žumance razmutiti viljuškom i premazati pecivo.
Peći na 180 stepeni 20 minuta, a zatim još 10 minuta na 200 stepeni.
Gotovo pecivo izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinhskom krpom i ostaviti da se prohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus