Originalni recept ovih pancerotica kaže da se spremaju od pšeničnog belog brašna, ali ih možete praviti i od speltinog i raženog brašna, što će promeniti teksturu samog testa, ali ukus  će ostati jednako ukusan.

Evo recepta u nastavku

Za testo:

  • 150g speltinog brašna
  • 100g raženog brašna
  • 50g ovsenih mekinja
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike pavlake

Za fil:

  • 200g mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • so, biber, začini

Priprema:

Pomešati sve sastojke za testo i ostaviti da odstoji dok pripremite fil za punjenje pancerota.

Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckani luk, a zatim dodati meso. Pržiti 10 minuta. Dodati so, biber i druge začine po želji.

Testo razvući, a zatim nekom većom šoljom, ili još bolje ako imate kalup, praviti krugove. Kašikom puniti tako što ćete staviti fil na jednu polovinu, a drugom polovinom zatvoriti pancerotu. Viljuškom “zalepiti”. Ako spremate od ovih brašna, a ne od belog, pažljivo viljuškom, ne pritiskajte previše, jer će se testo raspasti i ostati na viljušci.

Na pleh staviti papir za pečenje i premazati ga maslinovim uljem. Složiti pancerote jednu do druge, i premazati sa malo maslinovog ulja.

Peći na 180stepeni 30minuta.

*Ova količina sastojaka će biti dovoljna za jedan pleh, tj 12 pancerota.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: adrys_homemade instagram