Originalni recept ovih pancerotica kaže da se spremaju od pšeničnog belog brašna, ali ih možete praviti i od speltinog i raženog brašna, što će promeniti teksturu samog testa, ali ukus će ostati jednako ukusan.
Za testo:
- 150g speltinog brašna
- 100g raženog brašna
- 50g ovsenih mekinja
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike pavlake
Za fil:
- 200g mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so, biber, začini
Priprema:
Pomešati sve sastojke za testo i ostaviti da odstoji dok pripremite fil za punjenje pancerota.
Na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckani luk, a zatim dodati meso. Pržiti 10 minuta. Dodati so, biber i druge začine po želji.
Testo razvući, a zatim nekom većom šoljom, ili još bolje ako imate kalup, praviti krugove. Kašikom puniti tako što ćete staviti fil na jednu polovinu, a drugom polovinom zatvoriti pancerotu. Viljuškom “zalepiti”. Ako spremate od ovih brašna, a ne od belog, pažljivo viljuškom, ne pritiskajte previše, jer će se testo raspasti i ostati na viljušci.
Na pleh staviti papir za pečenje i premazati ga maslinovim uljem. Složiti pancerote jednu do druge, i premazati sa malo maslinovog ulja.
Peći na 180stepeni 30minuta.
*Ova količina sastojaka će biti dovoljna za jedan pleh, tj 12 pancerota.
Izvor: adrys_homemade instagram
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem