Nema mu ravnog, isprobajte i vi.
Sastojci:
Za podlogu za tortu:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 150 ml ulja
- 150 ml mleka
- 75 g kakaoa
- Prašak za pecivo
- 250 g brašna
Za fil:
- 300 ml mleka
- 50 g kakaoa
- 25 g škroba
- 60 g šećera
- 50 ml ulja
- 100 g tamne čokolade
- 20 g seckanih badema
Postupak:
Umutite jaja sa šećerom. zatim u tu smesu dodajte ulje, mleko, prašak za pecivo, brašno i kakao pa sve lepo sjedinite mikserom. U pleh veličine 23 x 32 cm izlijte smesu i pecite u rerni na 180 ° C 25 minuta. Kada se ispeče iseći na kocke i izbosti štapićem za ražnjić (tupom stranom).
Za fil pomešajte kakao, šećer, škrob i mleko. Zatim dobijenu smesu sipajte u mleko koje ste stavili na ringlu da se zagreva. Mešajte dok se ne rastopi, pa dodajte tamnu čokoladu. Sačekajte da se sve lepo istopi, pa hladite 15 min.
Smesu prelijte preko gotove kore, malo protresite kako bi fil ušao u sve šupljine. Neka se kolač ohladi 1 h u frižideru pre služenja.
Pospite seckanim bademima pre služenja.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Gurman TV
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem