Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO RUSI SPREMAJU AJAVAR - RAZLIKUJU SE U JEDNOM SASTOJKU: Nema pečenja i ljuštenja paprika - lako i brzo se pravi

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Obavezno isprobajte recept za ruski ajvar koji se pravi sa jednom omiljenom jesenjom namirnicom.

Ajvar 1501443326 Izvor: Shutterstock

Sada je pravo vreme da pravimo zimnicu. A svi znamo da je zvezda svake zimnice - ajvar. Mi vam nudimo ruski recept za čuveni delikates, oni prave za nijansu drugačiji od nas. Oni u ajvar dodaju i kisele jabuke. Verovatno ćete pomisliti kako jabukama nije mesto u ajvaru i kako to dosta menja ukus, ali iznenadićete se kada probate. Jabuke mu daju gust i bogat ukus, a jedna ljuta paprika daje pikantni ukus. Nju naravno ne morate da stavljate ako niste ljubitelj. 

Ajvar možete da jedete sa mesom, ali svi znamo da je jednostavno najbolje. Zato ga namažite na domaći, vruć hleb i uživajte u čarobnom ukusu. 

Sastojci:

  • paprika šilja
  • paradajz 
  • šargarepa
  • beli luk 
  • ljuta paprika (ako želite) 
  • kisele jabuke 
  • so
  • šećer

Možda će vas zanimati

Priprema:

Operite i isecite povrće i voće tako da možete da ga usitnite u mašini za meso. Prvo provucite šargarepu i propržite je na ulju nekih 10 minuta. U tu šerpu dodajte i paradajz, papriku i jabuke koje ste provukli kroz mašinu za meso. Ako nemate mašinu, može i blender, bitno je da ih ispasirate. Kada dodate to voće i povrće kuvajte nekih sat vremena. Ljutu papriku i beli luk isto provucite u mašini za meso ili blenderu, pa dodajte u ajvar. Pred kraj dodajte so i šećer po ukusu i kuvajte još 15 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i zatvorite. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti