Sada je pravo vreme da pravimo zimnicu. A svi znamo da je zvezda svake zimnice - ajvar. Mi vam nudimo ruski recept za čuveni delikates, oni prave za nijansu drugačiji od nas. Oni u ajvar dodaju i kisele jabuke. Verovatno ćete pomisliti kako jabukama nije mesto u ajvaru i kako to dosta menja ukus, ali iznenadićete se kada probate. Jabuke mu daju gust i bogat ukus, a jedna ljuta paprika daje pikantni ukus. Nju naravno ne morate da stavljate ako niste ljubitelj.
Ajvar možete da jedete sa mesom, ali svi znamo da je jednostavno najbolje. Zato ga namažite na domaći, vruć hleb i uživajte u čarobnom ukusu.
Sastojci:
- paprika šilja
- paradajz
- šargarepa
- beli luk
- ljuta paprika (ako želite)
- kisele jabuke
- so
- šećer
Priprema:
Operite i isecite povrće i voće tako da možete da ga usitnite u mašini za meso. Prvo provucite šargarepu i propržite je na ulju nekih 10 minuta. U tu šerpu dodajte i paradajz, papriku i jabuke koje ste provukli kroz mašinu za meso. Ako nemate mašinu, može i blender, bitno je da ih ispasirate. Kada dodate to voće i povrće kuvajte nekih sat vremena. Ljutu papriku i beli luk isto provucite u mašini za meso ili blenderu, pa dodajte u ajvar. Pred kraj dodajte so i šećer po ukusu i kuvajte još 15 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i zatvorite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus