Vreme zimnice je u toku, i domaćice najčešće pripremaju ajvar, džem, krastavčiće, paprike u tegli, turšiju... Međutim, ukoliko volite nešto pikantniji ukus probajte recept za papričice u tegli. Možete ih jesti kao salatu uz bilo koje jelo, ali ih takođe, možete stavljati i na picu. Odlučite sami, a evo kako se prave.
Sastojci:
- 3 kg ljutih papričica
- 150 g soli
- 1 litar vinskog sirćeta
- 1 šolja šećera
- 500 ml vode
- ulje za prženje
Priprema:
Očistite i operite ljute papričice. Osušite ih i ispržite na zagrejanom ulju. Dok se papričice prže vi pripremite marinadu. Pomešajte vodu sa solju, šećerom i sirćetom, promešajte dobro na umerenoj vatri dok se smesa ne homogenizuje. Poređajte pržene paprike u čiste i suve tegle, prelijte ih već ohlađenom marinadom. Zatvorite dobro poklopcima i sterilišite 5-10 minuta od kad voda provri. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno