Vreme zimnice je u toku, i domaćice najčešće pripremaju ajvar, džem, krastavčiće, paprike u tegli, turšiju... Međutim, ukoliko volite nešto pikantniji ukus probajte recept za papričice u tegli. Možete ih jesti kao salatu uz bilo koje jelo, ali ih takođe, možete stavljati i na picu. Odlučite sami, a evo kako se prave.

Sastojci:

  • 3 kg ljutih papričica
  • 150 g soli
  • 1 litar vinskog sirćeta
  • 1 šolja šećera
  • 500 ml vode 
  • ulje za prženje

Priprema

Očistite i operite ljute papričice. Osušite ih i ispržite na zagrejanom ulju. Dok se papričice prže vi pripremite marinadu. Pomešajte vodu sa solju, šećerom i sirćetom, promešajte dobro na umerenoj vatri dok se smesa ne homogenizuje. Poređajte pržene paprike u čiste i suve tegle, prelijte ih već ohlađenom marinadom. Zatvorite dobro poklopcima i sterilišite 5-10 minuta od kad voda provri. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.