Vreme zimnice je u toku, i domaćice najčešće pripremaju ajvar, džem, krastavčiće, paprike u tegli, turšiju... Međutim, ukoliko volite nešto pikantniji ukus probajte recept za papričice u tegli. Možete ih jesti kao salatu uz bilo koje jelo, ali ih takođe, možete stavljati i na picu. Odlučite sami, a evo kako se prave.
Sastojci:
- 3 kg ljutih papričica
- 150 g soli
- 1 litar vinskog sirćeta
- 1 šolja šećera
- 500 ml vode
- ulje za prženje
Priprema:
Očistite i operite ljute papričice. Osušite ih i ispržite na zagrejanom ulju. Dok se papričice prže vi pripremite marinadu. Pomešajte vodu sa solju, šećerom i sirćetom, promešajte dobro na umerenoj vatri dok se smesa ne homogenizuje. Poređajte pržene paprike u čiste i suve tegle, prelijte ih već ohlađenom marinadom. Zatvorite dobro poklopcima i sterilišite 5-10 minuta od kad voda provri. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus