Vrlo jednostavan kolač koji se može pripremiti brzo i sa malo napora, a takođe je i veoma ukusan. Sok od jabuka čini kolač kremastim, nežnim i voćnim. Pre svega, kolač je veoma sladak, ako volite manje slatko, možete prepoloviti količinu.
Saznajte i trik kako da vam jabuke ne potamne kada vam trebaju za pripremu poslastica.
Sastojci:
- 3 jaja
- 75 g šećera
- Vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 150 g brašna
- 100 g rastopljenog putera
- 3 jabuke
- Šećer u prahu za posipanje
U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno dodajte u jaja. Mutite sve vreme. Zatim dodajte rastopljen puter pa i to umešajte. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Kalup podmažite pa stavite jabuke (po želji ih pospite šećerom ili cimetom. Testo sipajte preko jabuka, poravnajte.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180° C 30-45 minuta (vreme pečenja može varirati, napravite test čačkalicom pre nego što izvadite kolač iz rerne). Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem