Vrlo jednostavan kolač koji se može pripremiti brzo i sa malo napora, a takođe je i veoma ukusan. Sok od jabuka čini kolač kremastim, nežnim i voćnim. Pre svega, kolač je veoma sladak, ako volite manje slatko, možete prepoloviti količinu.

Saznajte i trik kako da vam jabuke ne potamne kada vam trebaju za pripremu poslastica.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 75 g šećera 
  • Vanilin šećer
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 150 g brašna
  • 100 g rastopljenog putera
  • 3 jabuke
  • Šećer u prahu za posipanje

U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno dodajte u jaja. Mutite sve vreme. Zatim dodajte rastopljen puter pa i to umešajte. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Kalup podmažite pa stavite jabuke (po želji ih pospite šećerom ili cimetom. Testo sipajte preko jabuka, poravnajte.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180° C 30-45 minuta (vreme pečenja može varirati, napravite test čačkalicom pre nego što izvadite kolač iz rerne). Gotov kolač pospite šećerom u prahu.