U moru poslastica koje mogu biti previše slatke, treba se podsetiti i onih starinskih kolača koji nas podsećaju na detinjstvo i odrastanje. Kolač sa jabukama je svakako jedna od njih. Konkretno ovaj kolač se veoma jednostavno pravi, tako da nećete potrošiti mnogo vremena a dobićete ukusan desert nakon ručka.

Ukoliko preferirate kiselkastije verzije kolača probajte i lenju pitu sa višnjama.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 4 šoljice šećera
  • 1 šoljica vode
  • 1,5 šoljica ulja
  • 6 šoljica brašna
  • 6 malih jabuka
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Uključite rernu na 250°C. Umutite šećer i jaja. Zatim dodajte vodu i ulje, pa promešajte. Dodajte brašno i umutite glatko testo. Jabuke oljuštite i izrendajte. Potom pleh pouljite i sipajte brašno, pa stavite pola testa, ali kašikom da biste ravnomerno rasporedili. Jabuke stavite preko toga, a u drugu polovinu testa dodajte cimet i promešajte. Zatim tu polovinu stavite preko jabuka. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.