U moru poslastica koje mogu biti previše slatke, treba se podsetiti i onih starinskih kolača koji nas podsećaju na detinjstvo i odrastanje. Kolač sa jabukama je svakako jedna od njih. Konkretno ovaj kolač se veoma jednostavno pravi, tako da nećete potrošiti mnogo vremena a dobićete ukusan desert nakon ručka.
Ukoliko preferirate kiselkastije verzije kolača probajte i lenju pitu sa višnjama.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 4 šoljice šećera
- 1 šoljica vode
- 1,5 šoljica ulja
- 6 šoljica brašna
- 6 malih jabuka
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Uključite rernu na 250°C. Umutite šećer i jaja. Zatim dodajte vodu i ulje, pa promešajte. Dodajte brašno i umutite glatko testo. Jabuke oljuštite i izrendajte. Potom pleh pouljite i sipajte brašno, pa stavite pola testa, ali kašikom da biste ravnomerno rasporedili. Jabuke stavite preko toga, a u drugu polovinu testa dodajte cimet i promešajte. Zatim tu polovinu stavite preko jabuka. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus