Navikli smo na klasične pite sa jabukama koje su nam pravile naše bake i mame, ali zašto ne biste probali drugačiju verziju i možda čak i ukusniju. Pored jabuka, cimeta i suvog grožđa, dodajte i puding i plazmu. Svi će biti oduševljeni. A evo kako se pravi.

Sastojci:

  • tanke kore pakovanje
  • 2 veće jabuke
  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • malo cimeta
  • 100 g suvog grožđa
  • 1 puna kašika praha pudinga od vanile
  • 1 puna kašika griza
  • šećer po želji
  • 100 g plazme
  • 1 kašičica praška za peciva

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati puding, griz i maslinovo ulje. Sve izjednačiti. Jabuke izrendati, dodati po želji malo cimeta i šećera i plazme, 100 g suvog grožđa pa izmešati. Koru rašititi pa je premazati sa filom od jaja, odozgo drugu pa treću - takođe premazati. U dnu treće kore staviti nadev obilno i uviti. Ređati u podmazan pleh, iseći je na rolnice.... Premazati sa ostatkom jaja. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Ohladjenu posuti šećerom i vanilin šećero.. Služiti

Izvor: Bakina i dekina kuhinja