Navikli smo na klasične pite sa jabukama koje su nam pravile naše bake i mame, ali zašto ne biste probali drugačiju verziju i možda čak i ukusniju. Pored jabuka, cimeta i suvog grožđa, dodajte i puding i plazmu. Svi će biti oduševljeni. A evo kako se pravi.
Sastojci:
- tanke kore pakovanje
- 2 veće jabuke
- 2 jaja
- 50 ml ulja
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
- 1 puna kašika praha pudinga od vanile
- 1 puna kašika griza
- šećer po želji
- 100 g plazme
- 1 kašičica praška za peciva
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati puding, griz i maslinovo ulje. Sve izjednačiti. Jabuke izrendati, dodati po želji malo cimeta i šećera i plazme, 100 g suvog grožđa pa izmešati. Koru rašititi pa je premazati sa filom od jaja, odozgo drugu pa treću - takođe premazati. U dnu treće kore staviti nadev obilno i uviti. Ređati u podmazan pleh, iseći je na rolnice.... Premazati sa ostatkom jaja. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Ohladjenu posuti šećerom i vanilin šećero.. Služiti
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.