Keks je odlična poslastica uz popodnevnu kafu ili čaj, kao i kada su neki praznici. Uvek možete da ih sačuvate u nekoj kutiji i poslužite kada dođu iznenadni gosti. Dobra stvar kod ovog keksa je što nećete uprljati ruke i trebaće vam 10 minuta da pripremite smesu + 20 minuta da ispečete. Ako volite keks probajte i ovaj sa mrvicama čokolade

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 70 g šećera 
  • 250 g brašna 
  • 40 ml ulja 
  • 50 g mleka 
  • 1 rendana kora limuna
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko. Zatim sipajte ulje i narednanu koru limuna, posle svakog dodavanja sjedinite smesu. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo i žicom sjedinite. Kašikom sipajte na pleh obložen pek papirom. Pospite šećerom i pecite na 180°C nekih 20 minuta.