Domaćice koje još nisu toliko iskusne u kuhinji misle kako je testo najteže napraviti. Postoje oni malo komplikovaniji recepti, ali ovo nije jedan od njih. Kako biste napravili ukusne slatke kiflice potrebno da uložite malo truda, a dobićete neverovatan rezultat. Ukusno slatko pecivo koje niko neće odbiti peče se samo 20 minuta.
A kada završite sa pripremom, očistite vašu rernu bez puno muke i bez ribanja.
Sastojci:
- 250 ml toplog mleka
- 3 kašičice suvog kvasca
- 5 kašika šećera
- 100 g putera
- 2 jajeta
- 1/3 kašičice soli
- 650-700 g brašna
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Mleko, kvasac, šećer (1 kašika) i brašno (4 kašike) pomešajte i ostavite pokriveno nekih pola sata. Zatim dodajte jaja, istopljeni puter, preostali šećer (4 kašike) i so. Promešajte, pa postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte testo i ostavite da odmori 2-3 sata. Kajsije očistite i isecite sitnije. Nauljite radnu površinu, pa prebacite testo na nju i kratko premesite. Podelite na 20 delova i oblikujte loptice. Uzmite lopticu, malo je razvucite prstima, pa sipajte kašičicu šećera i poređajte par kajsija. Zatvorite i oblikujte valjak. Ređajte u nauljeni pleh. Pokrijte i ostavite još 40 minuta. Premažite umućenim jajetom, pa ostavite još 15 minuta. Pecite na 200°C nekih 15-20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus