Kada je reč o testu mnoge domaćice neće da se upuštaju u pravljenje. Misle da im neće uspeti ili su pokušala, pa rezultat nije bio baš najsjajniji. Ali, sa ovim receptom testo uspeva baš svaki put, pogotovo što sadrži jedan specijalan sastojak za koji nikada ne biste rekli da ide u testo. 

Kako biste dobili savršeno testo dodajte pire krompir i ukus će biti neverovatan. Ako pravite slano pecivo uvek možete da ga poslužite sa kajmakom ili krem sirom ili da premažete ovim namazima. Slatko pecivo možete da mažete sa nutelom, eurokremom, sve zavisi šta volite. Možete i nešto drugo da osmislite, npr. da dodate šunku ili sir... 

Sastojci:

  • 550 g brašna 
  • 450 g krompira 
  • 150 g šećera 
  • 1 jaje 
  • 150 ml jogurta 
  • 1,5 kesica suvog kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1,5 kašičica sirćeta

Prirpema:

Krompir skuvajte i napravite pire, pa pomešajte sve sastojke sem brašna. Dobro sjedinite, a zatim dodajte i brašno. Umesite testo, pa ga nauljite, pokrijte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi. Kratko premesite, pa podelite testo kako vi želite i filujte sa omiljenim namirnicama. Pre pečenja premažite sa istopljenim maslacem. 

Izvor: stvarukusa.rs