Kada pravimo proizvode od testa obično imamo bojazan i pitamo se da li će uspeti. Nekada testo bude previše lepljivo ili se ne nadigne dovoljno pa nam proizvod koji pravimo ne ispadne onako kako smo zamislili.
Da biste napravili hlebove, pogače i druga divna domaća peciva, treba da budete dobro upoznati sa osnovnim pravilima i cakama za mešenje testa.
Tajna savršenog testa za vaš omiljeni recept od testa, krije se u jednom običnom sastojku, a to je sirće. Jedna, dve (zavisi od količine) supene kašike sirćeta, dodata u smesu za testo će napraviti čudo od vašeg testa.
Dodavajući sirće možete slobodno da mesite testo kako poželite bez problema, kao i da budete sigurni da neće popucati kada ga stavljate u rernu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus