Breskve, kajsije i nektarine su mnogima omiljeno letnje voće. Međutim, neretko nam se desi da u prodavnici kupimo baš tvrde plodove koje je nemoguće odmah jesti.
Da li ste znali da postoji potpuno prirodan trik da za samo sat vremena omekšate tvrde breskve? Naime, dovoljno je da uzmete jednu papirnu kesu, stavite u nju breskve, kajsije ili nektarine i ubacite jednu jabuku.
Zatvorite kesu i jabuke će brzo početi da ispuštaju etilen, prirodni gas koji ubrzava sazrevanje voća, pa će breskve, kajsije ili nektarine biti mekane za samo sat vremena.
A ako želite da ih brzo oljuštite, najbolje je da ih na 20 sekundi potopite u vrelu vodu, pa 10 sekundi u ledenu. Kožicu ćete na taj način skinuti samo jednim potezom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus