Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

TREBA VAM SAMO SAT VREMENA I OVO VOĆE: Kako da omekšate tvrde breskve, kajsije i nektarine

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Trik koji uvek deluje.

Izvor: Shutterstock

Breskve, kajsije i nektarine su mnogima omiljeno letnje voće. Međutim, neretko nam se desi da u prodavnici kupimo baš tvrde plodove koje je nemoguće odmah jesti.

Da li ste znali da postoji potpuno prirodan trik da za samo sat vremena omekšate tvrde breskve? Naime, dovoljno je da uzmete jednu papirnu kesu, stavite u nju breskve, kajsije ili nektarine i ubacite jednu jabuku.

Možda će vas zanimati

Zatvorite kesu i jabuke će brzo početi da ispuštaju etilen, prirodni gas koji ubrzava sazrevanje voća, pa će breskve, kajsije ili nektarine biti mekane za samo sat vremena.

A ako želite da ih brzo oljuštite, najbolje je da ih na 20 sekundi potopite u vrelu vodu, pa 10 sekundi u ledenu. Kožicu ćete na taj način skinuti samo jednim potezom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti