Breskve, kajsije i nektarine su mnogima omiljeno letnje voće. Međutim, neretko nam se desi da u prodavnici kupimo baš tvrde plodove koje je nemoguće odmah jesti.
Da li ste znali da postoji potpuno prirodan trik da za samo sat vremena omekšate tvrde breskve? Naime, dovoljno je da uzmete jednu papirnu kesu, stavite u nju breskve, kajsije ili nektarine i ubacite jednu jabuku.
Zatvorite kesu i jabuke će brzo početi da ispuštaju etilen, prirodni gas koji ubrzava sazrevanje voća, pa će breskve, kajsije ili nektarine biti mekane za samo sat vremena.
A ako želite da ih brzo oljuštite, najbolje je da ih na 20 sekundi potopite u vrelu vodu, pa 10 sekundi u ledenu. Kožicu ćete na taj način skinuti samo jednim potezom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem