Evo kako ćete postati pravi profesionalac u pravljenju svih pikanterija od testa. 

Potrebno je: 

kilogram brašna

1 prašak za pecivo

1 kašika soli

1 dl ulja

4 dl jogurta

2,5 dl mleka

1 sveža kockica kvasca

2 supene kašike šećera

2 jaja

Pročitajte i: Recept za najmekše domaće kiflice

Priprema:

Kao i kod pripreme drugih testa stavite toplo mleko u koje ćete ubaciti malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna. Malo promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac. Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija. 

U drugoj posudi pomešati preostale sastojke. Kad je kvasac dovoljno nadošao sipati ga u sredinu brašna.  Zamesiti testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna. 

Nađite jednu kesu i testo stavite u nju. Možete ga malo pouljiti ili pobrašnjaviti da se ne bi zalepilo. Bitno je da dobro istisnete sav vazduh iz kese, a potom testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati i do 7 dana. 

Pre mešenja treba testo ostaviti malo na toplom mestu da krene, bar sat vremena, a što duže to bolje. Od ovog testa možete praviti podlogu za picu, slatke i slane kiflice, praviti lepinjice, mini pice, ali i sve drugo što vam padne na pamet.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs