Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVSKI SPECIJALITET: Originalan recept za prave domaće MANTIJE!!!

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

Neka iz vaše kuhinje potekne najlepši miris sveže ispečenih mantija. Svi će biti oduševljeni njihovim fenomenalnim ukusom.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Iskoristite slobodno vreme na pravi način i pripredite svojim ukućanima gozbu za pamćenje. Evo kako možete da napravite fenomenalne mantije koje osvajaju i pamte se.

Potrebno je: 

  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • so
  • biber

Testo:

  • 650 g brašna
  • so po ukusu
  • mlaka voda
  • 250 g putera
  • 4,5 kašika ulja (za premazivanje)
Pročitajte i: Kako da napravite pikantan domaći burek s mesom

Preliv:

  • 1 dl jogurta
  • 1 kašika kajmaka
  • 3 čena belog luka

Priprema: 

Staviti brašno u posudu, dodati malo soli, pa mlaku vodu i zamesiti glatko testo. Podeliti ga na 9 delova.

Dobro ih umesititi pa premazati rastopljenim puterom. Potrebno je da ostavite malo testo da nadođe na toplom mestu.

Dok jufke rastu napraviti smesu od mesa, luka, posoliti, pobiberiti po ukusu.

Pročitajte i: Kako da napravite sočne ćevape

Kad su narasle jufke prvo rastanjiti rukama, najbolje na namaščenoj površini, pa slagati jednu preko druge. Na kraju ih sve zajedno razviti u jednu veliku koru, i dobro istanjiti oklagijom, tako da testo bude gotovo providno. Na ivice rastanjenog testa staviti meso, pa lagano rolati ka unutra. Kad u krug urolate dobićete duguljasto testo koje nakon toga kidate na loptice i stavite u podmazan pleh da se peče u rerni. Odozgo premazati uljem. Ređati jednu do druge u podmazan pleh. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 40 minuta. Kad je gotovo izvaditi i staviti da se prohladi.

Sitno iseckati beli luk i preliti jogurtom, pa dodati 1 kašiku kajmaka. Dobro izmešati.

Gotove još tople mantije premazati ovim prelivom.

Specijalitet je gotov, ostaje samo da uživate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti