Ako ste rođeni na području Balkana, pite, gibanice, burek jednostavno morate voleti. Svi imamo svoj posebni recept za pripremu ovih delicija, a evo jednog malo drugačijeg recepta za burek s mesom.

Potrebni sastojci:

500 g kora za pitu

Za nadev

500 g mlevenog mesa

250 ml paradajz sosa

150 g crvenog luka

60 ml ulja

1 kašičica soli i bibera

Za preliv

4 jaja

1 šolja grčkog jogurta

200 ml kisele vode

50 ml ulja

½ kašičice soli

Pogledajte i Kako da napravite sočne ćevape

Za početak pripremite nadev. U tiganju na zagrejanom ulju dinstajte sitno naseckan crveni luk, dodajte mleveno meso, začinite, sipajte paradajz sos i kuvajte 20 minuta na laganoj vatri.

Kore za pitu izrežite tako da budu jednakih dimenzija kao tepsija u kojoj ćete pitu peći. Tepsiju namastite. Na dno tepsije stavite tri kore, a preko kora stavite dve kašike nadeva, preko nadeva ponovno stavite tri kore pa ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal. Završite sa korama.

U posudi izmešajte jaja, ulje, so, jogurt i kiselu vodu.

Oštrim nožem, burek isecite na jednake kvadrate pa sve prelijte pripremljenim prelivom. Ostavite 15 minuta da kore upiju preliv. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: lifepressmagazin.com