Ako ste bili zavisnik od cigareta i rešili ste da ostavite, onda uz pomoć ovih namirnica pročistite svoj organizam od nikotina.

Spanać

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

Brokoli, karfiol i kupus

Ovo povrće je jako zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnim u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove blagodati.

Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost, pa organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidratacije. Ispijanjem velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami, kao i zelenog čaja prepunog antioksidanata čistite nikotin iz tela.

Šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ako želite da se rešite ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je izrendajte u salatu.

Kivi, limun i pomorandža

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade.

Sok od pomorandže hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve pomorandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zadovoljna.hr