Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je u kojoj poslastici vojvotkinja od Kembridža najviše uživa. Počastite se i vi jednostavnim kolačem čiji recept stiže sa dvora.
Sastojci:
- 6 urmi bez koštica isečenih na osam delova
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 ključale vode
- 60 g putera
- 170 g šećera
- 225 g crne čokolade
- 1 jaje
- 230 g brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema: Pomešajte šećer, puter i slatku pavlaku. Kuvajte na srednjoj temperaturi, neprekidno mešajući dok se sve ne sjedini i šećer karamelizuje.
Podelite preliv na dva dela, pa jedan deo sipajte na dno posude u kojoj ćete peći kolač i ostavite da se ohladi.
Prelijte iseckane urme vrelom vodom, dodajte sodu bikarbonu, dobro promešajte i ostavite da odstoji dok se ne ohladi. Ovaj korak možete da odradite i dan unapred.
U odvojenoj posudi mikserom umutite šećer i puter, pa dodajte jaje i vanilu i izmiksajte još malo. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa to dodajte u umućenu smesu i sve pomešajte.
Dodajte i mešavinu sa urmama, pa dobijeno testo sipajte u pleh obložen pek papirom.
Pecite na 180°C oko 30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Prelijte čokoladnom glazurom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem