Prema biografiji „Katarina, princeza od Velsa“ kraljevskog autora Roberta Džobsona, Kejt započinje dan zdravim i hranljivim obrokom - ovsenim pahuljicama. Ovsenu kašu priprema sa mlekom ili jogurtom, a dodaje i voće, orašaste plodove, puter od orašastih plodova i malo cimeta. Ovakva kombinacija obezbeđuje vlakna, zdrave masti i proteine, što je savršen početak dana.
Ovsene pahuljice su poznate kao odličan izvor energije. Možete ih spremiti kao toplu kašu ili kao hladnu ovsenu kašu – potopljene u jogurtu preko noći, spremne za užurban jutarnji obrok. Dodajte omiljeno voće, malo meda ili javorovog sirupa za prirodnu slatkoću, ili ih obogatite poširanim jajetom i slaninom za slanu verziju.
Zanimljivo je i to da princeza voli da gricka masline – jednostavna, ali zdrava navika koja doprinosi unosu zdravih masti i antioksidanasa tokom dana. Kao i uvek, Kejt bira jednostavne i prirodne namirnice, pokazujući da kraljevska ishrana ne mora biti komplikovana – već samo pažljivo odabrana.
Recept za ovsenu kašu Kejt Midlton
Sastojci (za jednu porciju):
- 5 kašika ovsenih pahuljica
- 100 ml mleka ili jogurta
- 1 kašičica putera od badema ili kikirikija
- 1 prstohvat cimeta
- Šaka svežeg voća (npr. borovnice, jagode, banana)
- Po želji: kašičica meda ili javorovog sirupa, seckani orasi ili bademi
Priprema: U staklenu teglu ili činiju stavite ovsene pahuljice. Dodajte mleko ili jogurt i promešajte. Umešajte puter od orašastih plodova i cimet. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći (ili najmanje 4 sata). Ujutru dodajte sveže voće i, po želji, malo meda i dodatne orašaste plodove.
Bonus video
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem