Prema biografiji „Katarina, princeza od Velsa“ kraljevskog autora Roberta Džobsona, Kejt započinje dan zdravim i hranljivim obrokom - ovsenim pahuljicama. Ovsenu kašu priprema sa mlekom ili jogurtom, a dodaje i voće, orašaste plodove, puter od orašastih plodova i malo cimeta. Ovakva kombinacija obezbeđuje vlakna, zdrave masti i proteine, što je savršen početak dana.

Ovsene pahuljice su poznate kao odličan izvor energije. Možete ih spremiti kao toplu kašu ili kao hladnu ovsenu kašu – potopljene u jogurtu preko noći, spremne za užurban jutarnji obrok. Dodajte omiljeno voće, malo meda ili javorovog sirupa za prirodnu slatkoću, ili ih obogatite poširanim jajetom i slaninom za slanu verziju.

Zanimljivo je i to da princeza voli da gricka masline – jednostavna, ali zdrava navika koja doprinosi unosu zdravih masti i antioksidanasa tokom dana. Kao i uvek, Kejt bira jednostavne i prirodne namirnice, pokazujući da kraljevska ishrana ne mora biti komplikovana – već samo pažljivo odabrana.

Recept za ovsenu kašu Kejt Midlton

Sastojci (za jednu porciju):

  • 5 kašika ovsenih pahuljica
  • 100 ml mleka ili jogurta 
  • 1 kašičica putera od badema ili kikirikija
  • 1 prstohvat cimeta
  • Šaka svežeg voća (npr. borovnice, jagode, banana)
  • Po želji: kašičica meda ili javorovog sirupa, seckani orasi ili bademi
Kraljevski savet:

Pripremite više porcija unapred – ujutru samo dodate voće i doručak je gotov za minut!

Priprema: U staklenu teglu ili činiju stavite ovsene pahuljice. Dodajte mleko ili jogurt i promešajte. Umešajte puter od orašastih plodova i cimet. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći (ili najmanje 4 sata). Ujutru dodajte sveže voće i, po želji, malo meda i dodatne orašaste plodove.

Bonus video

Čizkejk ovsena kaša sa jagodama Izvor: Čizkejk ovsena kaša sa jagodama