Sastojci:

  • 300 g ovsenih pahuljica
  • 6 banana
  • 30 g nezaslađenog kakaoa
Zašto je dobro jesti ovsene pahuljice?

Ovsene pahuljice su vrlo hranljive, sadrže polifenole i antioksidanse. Sadrže vlakno beta-glukan koji je pogodan za holesterol, insulinski odgovor, i digestivni trakt.


Recept za kolač od ovsenih pahuljica, kakaoa i banana:

Kako biste napravili ovaj kolač prvo banane izblendirajte sa kakaom. Pomešajte sa ovsenim pahuljicama i dobro izmešajte.

Stavite okrugli kalup za torte na tanjir i obložite ga sa strane papirom za pečenje. Kašikom prebacite na dno polovinu smese i izravnajte.

Naseckajte 2 banane na kolutove i rasporedite ih po površini prvog sloja. Zatim kašikom rasporedite drugi sloj i izravnajte.

Ubacite u frižider na 2-3 sata, a posle toga izvadite iz kalupa i isecite na kriške. Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu lazanju - kolač koji se ne peče.

Pročitajte kako se pravi brzinski vanila-keks kolač koji se ne peče

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa