Sastojci:
Za podlogu:
- 400 g mlevenog keksa
- 125 g kokosa
- 75 g nutela krema
- 120 ml rastopljenog putera
- 100 ml šlaga u prahu
Za krem:
- 1,5 l mleka
- 240 g šećera
- 4 žumanca
- 130 g kukuruznog skroba
- 120 g putera
- 5 ml vanilinog ekstrakta
- prstohvat soli
Za drugi deo belog krema:
- 200 g čokolade
Za posipanje:
- 100 g lešnika, sitno iseckanih
Pogledajte kako se pravi:
Recept za najlepši kolač sa keksom i kremom od vanile i čokolade:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo u činiji pomešajte 4 žumanca, šećer, vanilin ekstrakt, so, kukuruzni skrob, 500 ml mleka i sve dobro izmešajte žičanom mutilicom, a zatim sipajte u šerpu sa preostalim mlekom i mešajte dok ne proključa. Nakon toga u smesu dodajte 120 g putera i dobro promešajte.
Smesu podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte 200 g čokolade i dobro izmešajte. Pređite na pripremu podloge. Mleveni keks pomešajte sa preostalim sastojcima. Kada dobro izmešate, prebacite u tepsiju veličine 24x24 cm i dobro istapkajte zadnjim delom čaše. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru.
Preko podloge prelijte beli krem. Zatim odozgo prelijte tamni krem. Lepo rasporedite špahtlicom pa pospite iseckanim lešnicima. Ostavite u frižideru 1 sat pa servirajte. Možda ćete želeti da napravite i cimet rolnice u obliku novogodišnjeg venca.
Pročitajte i kako se pravi brauni kolač sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka