Sastojci:

Za podlogu:

  • 400 g mlevenog keksa
  • 125 g kokosa
  • 75 g nutela krema
  • 120 ml rastopljenog putera
  • 100 ml šlaga u prahu

Za krem:

  • 1,5 l mleka
  • 240 g šećera
  • 4 žumanca
  • 130 g kukuruznog skroba
  • 120 g putera
  • 5 ml vanilinog ekstrakta
  • prstohvat soli

Za drugi deo belog krema:

  • 200 g čokolade

Za posipanje:

  • 100 g lešnika, sitno iseckanih

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za najlepši kolač sa keksom i kremom od vanile i čokolade:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo u činiji pomešajte 4 žumanca, šećer, vanilin ekstrakt, so, kukuruzni skrob, 500 ml mleka i sve dobro izmešajte žičanom mutilicom, a zatim sipajte u šerpu sa preostalim mlekom i mešajte dok ne proključa. Nakon toga u smesu dodajte 120 g putera i dobro promešajte.

Smesu podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte 200 g čokolade i dobro izmešajte. Pređite na pripremu podloge. Mleveni keks pomešajte sa preostalim sastojcima. Kada dobro izmešate, prebacite u tepsiju veličine 24x24 cm i dobro istapkajte zadnjim delom čaše. Ostavite da se ohladi pola sata u frižideru.

Preko podloge prelijte beli krem. Zatim odozgo prelijte tamni krem. Lepo rasporedite špahtlicom pa pospite iseckanim lešnicima. Ostavite u frižideru 1 sat pa servirajte. Možda ćete želeti da napravite i cimet rolnice u obliku novogodišnjeg venca.

Pročitajte i kako se pravi brauni kolač sa jabukama

BONUS VIDEO

instagram/thedailysaby Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa