Sastojci:
- 120 g putera
- 120 g šećera
- 120 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 240 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 2 velike jabuke, oljuštene i isečene na kockice
Recept za brauni kolač sa jabukama:
Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 175 C. Premažite puterom posudu za pečenje i ostavite po strani. Umutite puter i šećer, pa umešajte jaje. Dodajte suve sastojke, pa umešajte jabuke.
Raširite u pripremljen pleh i pecite dok čačkalica une izađe čista i jabuke ne omekšaju. Vreme pečenja varira od 20-45 minuta u zavisnosti od veličine komada jabuka i sorte korišćenih jabuka. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač od ovsenih pahuljica i banana.
Pročitajte kako se pravi domaći kolač sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu