Sastojci:

  • 120 g putera
  • 120 g šećera
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 240 g brašna
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 2 velike jabuke, oljuštene i isečene na kockice

Recept za brauni kolač sa jabukama:

Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 175 C. Premažite puterom posudu za pečenje i ostavite po strani. Umutite puter i šećer, pa umešajte jaje. Dodajte suve sastojke, pa umešajte jabuke.

Raširite u pripremljen pleh i pecite dok čačkalica une izađe čista i jabuke ne omekšaju. Vreme pečenja varira od 20-45 minuta u zavisnosti od veličine komada jabuka i sorte korišćenih jabuka. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač od ovsenih pahuljica i banana.

Pročitajte kako se pravi domaći kolač sa jabukama

BONUS VIDEO

Instagram/lovevivvv Recept za jednostavni kolač sa borovnicama i limunom

StvarUkusa