Sastojci:
- 120 g putera
- 120 g šećera
- 120 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 240 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 2 velike jabuke, oljuštene i isečene na kockice
Recept za brauni kolač sa jabukama:
Kako biste napravili ovaj kolač zagrejte rernu na 175 C. Premažite puterom posudu za pečenje i ostavite po strani. Umutite puter i šećer, pa umešajte jaje. Dodajte suve sastojke, pa umešajte jabuke.
Raširite u pripremljen pleh i pecite dok čačkalica une izađe čista i jabuke ne omekšaju. Vreme pečenja varira od 20-45 minuta u zavisnosti od veličine komada jabuka i sorte korišćenih jabuka. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač od ovsenih pahuljica i banana.
Pročitajte kako se pravi domaći kolač sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kuglice punjene kačkavaljem u obliku novogodišnje jelke
Posni kolač od ovsenih pahuljica i banana
Trik da se knedle za supu ne raspadaju i da ne budu tvrde
Isprobajte najbolju krompir salatu sa slaninicom
Recept za jednostavne domaće perece