Sastojci:
- 230 g brašna
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 prstohvat soli
- 165 g šećera
- 200 g mekog putera
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 400 g jabuka
- korica 1 limuna
- 80 g šećera za posipanje
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Recept za domaći kolač sa jabukama:
Kako biste napravili ovaj kolač izradite puter sa šećerom, dok masa ne pobeli i ne postane penasta. Dodajte jedno jaje, dobro ga umutite mikserom, a zatim dodajte drugo jaje i umutite ga. U gotovu smesu naizmenično ubacujte brašno pomešano sa cimetom i jogurt.
Oljuštite i očistite jabuke, pa ih iseckajte na listiće. Umešajte ih u smesu. Obložite kalup za tortu razmere oko 24 cm papirom za pečenje. Smesu prebacite u kalup i posipajte šećerom. Kolač pecite oko sat vremena na 175 stepeni C. Nakon što je pečen, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem.
Pročitajte kako se pravi kolač sa cimetom i kafom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu
Prelepa praznična salata u obliku jelke