Sastojci:
- 130 g putera, omekšanog
- 180 g šećera
- 4 velika jajeta
- 250 g višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 65 ml kisele pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 130 g seckane breskve
- 65 g džema od bresaka
- 130 g šećera u prahu
- 2 kašike mleka
Recept za kolač sa breskvama:
Za kolač sa breskvama zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje. U velikoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Umutite jaja, jedno po jedno. U posebnoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so.
Postepeno dodajte suve sastojke u mešavinu putera, naizmenično sa pavlakom, tako da počnete i završite sa suvim sastojcima. Umešajte ekstrakt vanile i seckane breskve. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i izravnajte površinu.
Pecite 60-70 minuta. Ostavite tortu da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim je prebacite na rešetku. U maloj činiji pomešajte džem od breskve sa šećerom u prahu i mlekom, tako da napravite glazuru. Prelijte preko ohlađenog kolača. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa kruškama za svaki dan.
Pročitajte i kako da napravite mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus