Sastojci:

  • 130 g putera, omekšanog
  • 180 g šećera
  • 4 velika jajeta
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 65 ml kisele pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 130 g seckane breskve
  • 65 g džema od bresaka
  • 130 g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka

Recept za kolač sa breskvama:

Za kolač sa breskvama zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje. U velikoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Umutite jaja, jedno po jedno. U posebnoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so.

Postepeno dodajte suve sastojke u mešavinu putera, naizmenično sa pavlakom, tako da počnete i završite sa suvim sastojcima. Umešajte ekstrakt vanile i seckane breskve. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i izravnajte površinu.

Pecite 60-70 minuta. Ostavite tortu da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim je prebacite na rešetku. U maloj činiji pomešajte džem od breskve sa šećerom u prahu i mlekom, tako da napravite glazuru. Prelijte preko ohlađenog kolača. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa kruškama za svaki dan.

Pročitajte i kako da napravite mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče

BONUS VIDEO

Instagram/alberodellericette Recept za kolač sa pomorandžom spreman za manje od sat vremena

StvarUkusa