Sastojci:
- 130 g putera, omekšanog
- 180 g šećera
- 4 velika jajeta
- 250 g višenamenskog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 65 ml kisele pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 130 g seckane breskve
- 65 g džema od bresaka
- 130 g šećera u prahu
- 2 kašike mleka
Recept za kolač sa breskvama:
Za kolač sa breskvama zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i pobrašnite pleh za pečenje. U velikoj posudi umutite puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Umutite jaja, jedno po jedno. U posebnoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so.
Postepeno dodajte suve sastojke u mešavinu putera, naizmenično sa pavlakom, tako da počnete i završite sa suvim sastojcima. Umešajte ekstrakt vanile i seckane breskve. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju i izravnajte površinu.
Pecite 60-70 minuta. Ostavite tortu da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim je prebacite na rešetku. U maloj činiji pomešajte džem od breskve sa šećerom u prahu i mlekom, tako da napravite glazuru. Prelijte preko ohlađenog kolača. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i jednostavan kolač sa kruškama za svaki dan.
Pročitajte i kako da napravite mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem