Supita je starinski i zaboravljeni recept za jednostavan i jeftin kolač koji se često jeo u Jugoslaviji. Naše bake su ga spremale kada u kući nije bilo ničeg slatkog, a ove sastojke je imala svaka domaćica u frižideru. Podseća na čuveni koh, a sada se i vi podsetite poslastice koja su obožavali svi.
Sastojci:
- 5-6 jaja
- 7 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 2-3 kašike šećera
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte brašno, mleko, šećer i prstohvat soli (smesa treba da bude malo gušća nego ona za palačinke). Premažite vatrostalnu posudu mašću i sipajte smesu. Prelijte sa malo otopljene masti. Pecite na 200°C oko 30 minuta, a gotovu pospite šećerom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus