Ovaj jednostavan kolač sa jabukama postaće vam jedna od omiljenih poslastica. Pored toga što je veoma ukusan, priprema je veoma laka i nema gomile prljavog posuđa. Sve sastojke umutite u jednoj posudi, izlijete u pleh i pečete. Najteže od svega je da sačekate da se ispeče i ohladi. Iako je savršen i kada se jede sam, kolač sa jabukama biće još lepši ako ga poslužite uz kuglu domaćeg sladoleda od vanile ili uz malo šlaga.

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 130 g glatkog brašna
  • 120 g putera
  • 160 g šećera
  • 2 jajeta
  • 3 kašike ruma
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od koštica i nasecite na kocke. Rernu uključite da se greje na 180 stepeni. Kalup za tortu prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje. Omekšali puter umutite sa šećerom dok ne postane penast, pa dodajte jedno po jedno jaje. Sipajte ekstrakt vanile i rum, pa još jednom sve umutite. Dodajte preostale suve sastojke, zamesite glatko testo koje treba da bude nešto ređe, pa na kraju u njega dodajte jabuke. Dobijenu smesu izlijte u kalup i pecite oko 40 minuta. Možete da se poslužite čačkalicom da proverite da li je pečen. Kada se prohladi izvadite ga iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE