Baklava je poznati kolač koji je do sada doživeo mnogo promena. Sprema se od kora i oraha, a na kraju preliva agdom, ali u današnje vreme možete da pronađete najrazličitije recepte za ovaj predivan kolač. Nadevi mogu da budu od čega god poželite, pa vam tako predlažemo i da isprobate ovu neobičnu baklavu sa krem sirom i pistaćima. Izuzetno jednostavna, a svi će biti oduševljeni ukusom.
Sastojci:
- 300 g kora
- 100 g putera
- 250 g krem sira
- 250 g rikota sira
- 2 kašike meda
- seckani pistaći
Priprema:
Kore presecite na 4 jednake trake. Presavijte da dobijete trougao i tako radite dok ne isečete sve (pogledajte galeriju). Stavite na pleh obložen pek papirom i premažite istopljenim puterom. Okrenite na drugu stranu i opet premažite. Pecite ih na 180°C oko 15 minuta. Ostavite da se dobro ohlade. Umutite krem sir, rikotu i med i napunite sredinu peciva. Pospite seckanim pistaćima i prelijte medom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus