Baklava je poznati kolač koji je do sada doživeo mnogo promena. Sprema se od kora i oraha, a na kraju preliva agdom, ali u današnje vreme možete da pronađete najrazličitije recepte za ovaj predivan kolač. Nadevi mogu da budu od čega god poželite, pa vam tako predlažemo i da isprobate ovu neobičnu baklavu sa krem sirom i pistaćima. Izuzetno jednostavna, a svi će biti oduševljeni ukusom. 

Sastojci:

  • 300 g kora 
  • 100 g putera
  • 250 g krem sira 
  • 250 g rikota sira 
  • 2 kašike meda
  • seckani pistaći

Priprema:

Kore presecite na 4 jednake trake. Presavijte da dobijete trougao i tako radite dok ne isečete sve (pogledajte galeriju). Stavite na pleh obložen pek papirom i premažite istopljenim puterom. Okrenite na drugu stranu i opet premažite. Pecite ih na 180°C oko 15 minuta. Ostavite da se dobro ohlade. Umutite krem sir, rikotu i med i napunite sredinu peciva. Pospite seckanim pistaćima i prelijte medom. 

Printscreen/YT/Recipes arabe Sečenje kora za baklavu

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE