Kolači su svima omiljeni i ukrašavaju svaku svečanu trpezu. Ali, poslastice volimo da jedemo svaki dan, pogotovo ako su sa makom. Naša čitateljka Nataša poslala nam je recept za ukusan kolač sa makom, a priprema je toliko jednostavna da će uspeti i neiskusnim domaćicama. Sastojke samo pomešajte i izlijte u kalup.
Sastojci:
- 2 čaše kisele vode
- 2 čaše šećera
- 2 čaše brašna
- 1 čaša ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- malo cimeta
- 2 čaše mlevenog maka
- 5 kašika džema od šljiva
Priprema:
Kiselu vodu, ulje i jogurt pomešajte u dubljoj plastičnoj posudi. Dodajte šećer, brašno pomešano sa praškom za pecivo,vanilin šećerom i cimetom. Umutite dok smesa ne postane kompaktna. Zatim dodajte mleveni mak i džem od šljiva. Varjačom dobro promešajte. Smesu sipajte u nauljen pleh posut brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta.
Recept poslala Nataša Tufegdžić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem