Lagani voćni kolači su idealni za leto, jer ne samo da su ukusni već su i osvežavajući. Naša čitateljka Danijela podelila je jedan takav recept sa nama za keks kolač sa malina. U kremasti puding dodajte voće i keks, pa sve to prelijte čokoladnom glazurom i dobićete neodoljivi kolač za koji će se tražiti parče više.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 300 g keksa
- 200 g margarina ili maslaca
- 4 kašike kisele pavlake
- 400 g malina
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 4 kašike mleka
- 1 kašika margarina ili maslaca
- nekoliko malina
Priprema:
Puding pomešajte sa malo mleka, a ostatak stavite da proključa. Sipajte šećer i povremeno promešajte. Pre nego što krene da ključa dodajte pudindi i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa vatre, pa vrućem pudingu dodajte margarin ili maslac. Mešajte dok se ne otopi. Dodajte i kiselu pavlaku, pa umutite. Keks izlomite na komade i dodajte pudingu, špatulom promešajte, pa dodajte oprane maline i opet promešajte. Smesu sipajte u kalup i ostavie u frižideru oko sat vremena.
Čokoladu otopite sa mlekom i margrinom, pa prelijte preko kolača. Možete da umutite i kesicu šlaga ili slatku pavlaku i da premažete kolač umesto čokolade. Vratite na kratko u frižider, a onda ukrasite malinama.
Recept poslala Danijela Žikić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus