Sastojci:

  • 280 g višenamenskog brašna, prosejanog
  • 180 g šećera
  • 60 g putera
  • 40 ml ulja
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 1-2 kašike ekstrakta vanile
  • 4 cela jajeta, velika
  • 60 ml mleka
  • 3 cele zrele kruške, oljuštene i tanko isečene
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica limunove kore
  • 2 kašike šećera u prahu, za posipanje prašine nakon pečenja
  • 30 g smeđeg šećera
  • kašičica cimeta

Recept za kolač sa kruškama:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 C. Oljuštite i nasecite kruške. Mikserom umutite šećer i puter dok se dobro ne sjedine oko 1 minut. Dodajte ekstrakt vanile, limunovu koricu i jaja. Nastavite da mutite na velikoj brzini 1-2 minuta dok ne postane bledo i pahuljasto. Dodajte prašak za pecivo, prosejano brašno i prstohvat soli. Ponovo mutite oko 1 minut.

Postepeno dodajte 60 ml mleka i ulje uz mešanje na maloj brzini. Mešajte još minut na maloj brzini. Testo treba da bude gusto. Obložite i namastite okrugli pleh za torte, a zatim sipajte testo. Nakon što sipate testo u tiganj, rasporedite sloj narezanih krušaka da pokrijete celu površinu testa.

Pospite malo cimeta i smeđeg šećera preko krušaka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C. na srednjoj rešetki 1 sat. Izvadite kolač iz rerne i pokrijte ga kuhinjskom krpom da se ohladi. Može potrajati do 1 sat da se potpuno ohladi. Pre serviranja pospite malo šećera u prahu. Možda ćete želeti da napravite i jednostavni kolač sa jogurtom i višnjama koji i početnici mogu da naprave.

Pročitajte kako da napravite bele ledene kocke za slatko osveženje

BONUS VIDEO

instagram/thedailysaby Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa