Sastojci:
- 280 g višenamenskog brašna, prosejanog
- 180 g šećera
- 60 g putera
- 40 ml ulja
- 3 kašičice praška za pecivo
- 1-2 kašike ekstrakta vanile
- 4 cela jajeta, velika
- 60 ml mleka
- 3 cele zrele kruške, oljuštene i tanko isečene
- prstohvat soli
- 1 kašičica limunove kore
- 2 kašike šećera u prahu, za posipanje prašine nakon pečenja
- 30 g smeđeg šećera
- kašičica cimeta
Recept za kolač sa kruškama:
Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 C. Oljuštite i nasecite kruške. Mikserom umutite šećer i puter dok se dobro ne sjedine oko 1 minut. Dodajte ekstrakt vanile, limunovu koricu i jaja. Nastavite da mutite na velikoj brzini 1-2 minuta dok ne postane bledo i pahuljasto. Dodajte prašak za pecivo, prosejano brašno i prstohvat soli. Ponovo mutite oko 1 minut.
Postepeno dodajte 60 ml mleka i ulje uz mešanje na maloj brzini. Mešajte još minut na maloj brzini. Testo treba da bude gusto. Obložite i namastite okrugli pleh za torte, a zatim sipajte testo. Nakon što sipate testo u tiganj, rasporedite sloj narezanih krušaka da pokrijete celu površinu testa.
Pospite malo cimeta i smeđeg šećera preko krušaka. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C. na srednjoj rešetki 1 sat. Izvadite kolač iz rerne i pokrijte ga kuhinjskom krpom da se ohladi. Može potrajati do 1 sat da se potpuno ohladi. Pre serviranja pospite malo šećera u prahu. Možda ćete želeti da napravite i jednostavni kolač sa jogurtom i višnjama koji i početnici mogu da naprave.
Pročitajte kako da napravite bele ledene kocke za slatko osveženje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem