Napravite svojim ukućanima zdravu slatku zanimaciju.
Sastojci:
- 250g brašna
- 80g margarina
- 50g šećera
- 2 kruške
- sok od ½ limuna
- ½ kašičice mlevenog karanfilića
- 1 vanil šećer
- ½ kašičice sode bikarbone
Potrebno je:
1. Očistite kruške, isecite ih u činiju na male kockice, dodajte karanfilić, 1 kašiku šećera i prelite sve sokom od ½ limuna.
2. Brašno izmešate sa sodom bikarbonom,dodajte pripremljene kruške, margarin umućen sa šećerom, i vanilin šećer. Sve dobro izmešate da se sjedini.
3. U pleh stavite papir za pečenje, kašičicom uzimajte testo i ređajte ga, ostavljajući razmak između od po 2cm. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C , 20-30 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajsam.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus