Ova poslastica krepi organizam, daje nam energiju potrebnu za ceo dan.

Sastojci:

Prvi sloj:

-1 šolja mlevenog maka

-1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica

-10-15 urmi

-1 kašika narendane kore limuna

-sok od jednog limuna

-voda po potrebi

Drugi sloj:

-2 šolje heljde (natopljene noć pre)

-1 šolja kokosa

-1/3 šolje kokosovog ili običnog ulja

-2-3 kašike meda

-1-2 šolje vode

-1 kašika narendane kore limuna

Priprema: 

1. U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko.

2. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu.

3. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj.

4. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo.

5. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći i poslužite narednog dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Opanak.rs