Ova poslastica krepi organizam, daje nam energiju potrebnu za ceo dan.
Sastojci:
Prvi sloj:
-1 šolja mlevenog maka
-1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica
-10-15 urmi
-1 kašika narendane kore limuna
-sok od jednog limuna
-voda po potrebi
Drugi sloj:
-2 šolje heljde (natopljene noć pre)
-1 šolja kokosa
-1/3 šolje kokosovog ili običnog ulja
-2-3 kašike meda
-1-2 šolje vode
-1 kašika narendane kore limuna
Priprema:
1. U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko.
2. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu.
3. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj.
4. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo.
5. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći i poslužite narednog dana.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem