Uživajte u svakom zalogaju ovog ukusnog kolača.
Sastojci za biskvit:
- 230 g maslaca
- 2 šolje šećera
- 4 jajeta
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1 kašičica tamnog ruma
- 2,5 šolje brašna
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 šolje oraha
Glazura i ananas:
- 1/2 šolje šećera
- 1,5 šolja tamnog ruma
- 0,25 šolje maslaca
- 1/2 ananasa
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 180˚C.
2. Za pripremu glazure i ananasa u manjoj posudi otopite šećer sa šoljom tamnog ruma na srednjoj vatri. Kada provri, nastavite da zagrejavate uz povremeno mešanje, dok tečnost ne ispari.
3. Zatim umešajte maslac i ananas, nežno mešajući kako bi se ananas glazirao sa svih strana. Pomerite sa vatre i ostaviti 3 minuta da odstoji.
4. Kriške ananasa složite u četvrtasti kalup za kolač tako da prekrije dno.
5. Za pripremu biskvita pomoću miksera izmešajte maslac i šećer dok ne dobijete lagan krem, oko 3 minuta. Zatim dodajte jaja, mešajući na srednjoj brzini. Umešajte vanilu i rum pa mutite 30 sekundi. Postepeno umešajte brašno i so.
6. Tako pripremljeno gusto testo prebacite u kalup preko ananasa, pa pospite orasima. Pecite oko 70 minuta, pa ohladite 15 minuta.
7. Nakon hlađenja kolač preokrenute tako da ananas bude na vrhu. Zagrejati ranije pripremljenu glazuru sa preostalih ½ šolje ruma.
8. Kolač secite na kocke i servirajte sa sladoledom od vanile i toplom glazurom od ruma.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem