Jesen nam donosi razne mirisne plodove, a jedan od njih su kruške. Iskoristite ovo slatko voće i napravitejednostavan kolač sa kruškama.Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za još lepši ukus voće prvo karamelizujte sa sećerom. Kolač će biti sočan i mekan, što duže stoji to će biti lepši.
- Sastojci:
- Za testo:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 200 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- Za nadev:
- 2 kruške
- 50 g šećera
Priprema:
Kruške dobro operite, pa ih isecite na što tanje kriške. Ubecite ih u tiganj, pospite šećerom, pa ih pržite na umerenoj vatri, oko 10 minuta, dok se šećer ne karamelizuje. Jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa mutite dok ne postanu penasta. U smesu postepeno dolivajte ulje i mleko, sve vreme muteći. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa još jednom kratko umutite da dobijete glatko testo bez grudvica. U kalup prečnika 28 cm obložen papirom za pečenje, izlijte smesu i ravnomerno rasporedite. Odozgo poređajte karamelizovane kruške. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada se prohladi pospite ga šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem