Sezona je jabuka, a zašto ne biste iskoristili ovo voće i napravili ukusan domaći keks. Sastojke sigurno već imate kod kuće, a pravi se veoma lako. Klinci će mu se posebno obradovati, a ovaj keks sa jabukama daleko je zdraviji od kupovnog, jer ne sadrži razne veštačke dodatke i aditive. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a sigurno će brzo nestati sa stola. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 g putera
  • 350 g brašna
  • 1,5 kašika praška za pecivo
  • 2 jabuke
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice vanilin šećera

Priprema:

Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu bela i penasta. Dodajte puter i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Brašno pomešajte sa cimetom i praškom za pecivo. Dodajte i prstohvat soli. Sjedinite suve i mokre sastojke i mešajte da dobijete glatko testo. Jabuke oljuštite i očistite od semenki, isecite ih na kocke, pa ih dodajte u smesu. Kašikom vadite smesu i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Video sa pripremom možete pogledati u nastavku teksta. 

instagram/cookistwow domaći keks sa jabukama

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE