Sezona je jabuka, a zašto ne biste iskoristili ovo voće i napravili ukusan domaći keks. Sastojke sigurno već imate kod kuće, a pravi se veoma lako. Klinci će mu se posebno obradovati, a ovaj keks sa jabukama daleko je zdraviji od kupovnog, jer ne sadrži razne veštačke dodatke i aditive. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a sigurno će brzo nestati sa stola.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 350 g brašna
- 1,5 kašika praška za pecivo
- 2 jabuke
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice vanilin šećera
Priprema:
Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu bela i penasta. Dodajte puter i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Brašno pomešajte sa cimetom i praškom za pecivo. Dodajte i prstohvat soli. Sjedinite suve i mokre sastojke i mešajte da dobijete glatko testo. Jabuke oljuštite i očistite od semenki, isecite ih na kocke, pa ih dodajte u smesu. Kašikom vadite smesu i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Video sa pripremom možete pogledati u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem