Čizkejk je planetarno popularna poslastica, a recepata za njegovu pripremu zaista ima pregršt. Mini čizkejk je u poslednje vreme postao pravi hit na društvenim mrežama, a ovaj recept sa cimetom je pravi jesenji. Minijaturni kolačići sa dobro poznatim ukusom krem sira i korom od mlevenog keksa idelanu se za sve vrste proslava, a ne zna se da li lepše izgledaju ili su ukusniji. Lako se prave, mirišu predivno, a nestaju u dva zalogaja. Od ovih mera dobićete oko 10 komada.
- Sastojci:
- Za koru:
- 150 g mlevenog keksa
- 75 g putera
- Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 350 g krem sira
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica cimeta
- Za posipanje:
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike šećera
- Za ukrašavanje:
- 20 g putera
- 60 g krem sira
- 25 g šećera u prahu
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim puterom tako da dobijete kompaktnu smesu. U kalup za mafine poređajte korpice, pa u svaku na dno formirajte koru debljine oko 1 cm i lepo poravnajte. Za fil, slatku pavlaku umutite da dobijete čvrst šlag. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu i kašičicom cimeta, pa kratko umutite da se sastojci lepo povežu. Dodajte umućenu pavlaku i špatulom sve lepo sjedinite. Svaku korpicu do vrha napunite sa filom. Šećer i cimet pomešajte u činiji i svaki kolačić obilno pospite ovom mešavinom. Za dekoraciju omekšali puter sjedinite sa krem sirom i šećerom u prahu. Dobijenu smesu prebacite u špric, pa ukrasite po želji. Stavite u frižider na 3 sata da se kolačići stegnu, a ukoliko vam se žuri možete da ih stavite u zamrzivač na pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom